pátek 2. října 2020

Z jednoho slavení do druhého

 

Z jednoho slavení do druhého

Dne 1. října je svátek sv. Terezie z Lisieux: bývá pojmenovaná jako "velká malá svatá" (zemřela ve věku 24 let), učitelka církve a patronka misií. Mladá žena, která se celým svým životem vrhla do náruče Boží, do milosrdné lásky. Inspirace a příklad pro nás všechny.

Minulý týden jsme s radostí přivítali v našem společenství čtyři mladé muže, kteří zahájili noviciát (jinými slovy je to vstup do intenzivního roku zkušeností s karmelitánským způsobem života, modlitbou a bratrstvím). Ve stejný den jiných pět mladých mužů ukončilo noviciát a rozhodli se jít dál životem cestou, ke které se cítí povoláni. Složili své první sliby, jimiž se zavázali žít v čistotě, chudobě a poslušnosti.

Další slavení proběhlo v sobotu a v neděli, tentokrát byl důvodem svátek svatého Michaela Archanděla, patrona naší farnosti v Bozoum. Předchozí dny jsme dvě odpoledne věnovali v rámci katecheze přípravám. V sobotu odpoledne jsme uspořádali průvod městem se sochou svatého Michaela, kterého jsme prosili o ochranu a požehnání pro obyvatele města.

V neděli předsedal eucharistické slavnosti otec Michael, mladý karmelitán, vysvěcený na kněze před několika měsíci. Oslava je slavnostní a zároveň plná života. Je to také příležitost poděkovat Bohu za ochranu, zejména v době epidemie koronaviru (která město Bozoum nezasáhla). Odpoledne dostává slavení podobu velké party s tancem, sportovními zápasy a soutěžemi.

V pondělí odjíždím do Bangui, kde mám řadu pracovních schůzek. A dnes jsem se do Bozoum vrátil novým autem. Sotva vyjelo, bylo pokřtěno blátem a deštěm zdejších „silnic“.

Děkuji!


I nuovi novizi
les novices


I cinque nuovi professi
Les nouveaux profés

Luigina al lavoro
Luigina au travail










La nuova macchina, appena battezzata...
La nouvelle voiture, tout juste baptisée

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat