pátek 29. května 2020

Je konec května





Je konec května


Tak máme konec května (cože, už?!?!). Ve středu jsem oslavil narozeniny a ve stejný den i výročí mého kněžského vysvěcení. Takže 58 let, přičemž polovinu života jsem strávil v této krásné části světa, tedy ve Středoafrické republice.

V těchto dnech nás velmi zaměstnává zajišťování preventivních opatření a příprava na boj proti epidemii koronaviru. Touto nemocí se zde nakazilo už 755 lidí. Díky Bohu jsme zahrnováni velkorysou pomocí ze strany mnoha lidí z řady zemí. Společně s Italskou biskupskou konferencí, italskou Charitou, dále CRS (Charita ze Spojených států amerických) a Charitami několika dalších zemí (z Británie, Holandska, Německa, Irska), s dalšími organizacemi a nadacemi usilovně pracujeme ve městech a na malých vesnicích na zdravotnické osvětě, nakupujeme ochranné pomůcky pro zdravotníky, potřeby pro mytí rukou a léčbu pacientů.

Dnes 28. května jsem už kolem 4. hodiny ranní vyjel z Baora, abych v hlavním městě zajistil potřebné nákupy a podporu projektů. Když jsme po zdolání 400 km cesty přijížděli do Bangui, zastavili jsme se u silniční bariéry. Měřili nám teplotu a pro účely případného pozdějšího vyhledávání kontaktů a informací o nemocných, sepsali záznam. Vše se dělo velice seriózním a profesionálním způsobem.








Žádné komentáře:

Okomentovat