pátek 8. května 2020

Men at work... Práce pokračují




Men at work...

Práce pokračují


Čas letí. Školy jsou zavřeny už déle než měsíc a situace se pomalu zhoršuje. Ve Středoafrické republice je počet nemocných s Covid-19 aktuálně 114. Vláda, nebo alespoň její část, vynakládá seriózní úsilí, aby s pomocí mezinárodního společenství identifikovala a sledovala ty s pozitivními výsledky a měla v patrnosti i ty, kteří by se od nich mohli nakazit.

Provoz na hlavním tahu z Bangui do Kamerunu a na hranicích se poněkud snížil, ale nadále nefungují téměř žádné kontroly. Dnes 7. května jsem vyjížděl ráno v 5 hodin z Baora a během jízdy, což bylo 400 km, jsem nebyl nikým kontrolován, ačkoli kontrolních zastávek je na silnicích tucty.

Školy jsou sice dál zavřené, ale pomocí místního rozhlasového vysílání se snažíme alespoň částečně pokračovat ve výuce. Situace v Bangui začíná být velmi náročná, bylo zřízeno izolované oddělení pro nemocné s Covid-19, hospitalizují tam nyní 13 lidí, další centra se připravují. Ve zbytku země však není k dispozici žádné potřebné vybavení.

Ve středu jsem odjel do Bouaru, kde jsme se setkali s biskupem Mirkem, sestrou Marie Thérèse (vedoucí diecézní lékárny), s lékařkou Ione Bertocchi a otcem Tizianem. Čekáme na odpovědi na žádosti, které jsme rozeslali do různých stran. Týkají se financování, protože s Charitou připravujeme potřebné vybavení v našich nemocnicích a zdravotních centrech, zejména nákup ochranného vybavení a léky.

Je to hodně velké staveniště..., ale uděláme všechno, co bude v našich silách.













Žádné komentáře:

Okomentovat