středa 31. května 2023

Problémy a jejich řešení

 

 


Problémy a jejich řešení


V neděli, v den Letnic, jsem sloužil mši svatou v Balembe, malé komunitě ve vesnici na cestě směrem do Bangui. Ve Skutcích apoštolů se píše, že Duch svatý "přišel jako prudký vítr" do domu, kde bydlela Marie a apoštolové. V malé kapli v Balembe vanutí větru skrz slaměnou střechu velmi snadno tuhle událost navozuje!


Po mši svaté jsem pokračoval v cestě do Bangui. Asi 180 km od hlavního města jsme uviděli na zemi ležet motorku a někdo ležel opodál zraněný. Zastavili jsme, odstranili motorku z cesty a zraněnému ošetřili krvácení. Pak jsme ho naložili do auta a odvezli do nejbližší nemocnice. Nezdálo se, že to bylo moc vážně, nepočítáme-li nějaké ty rány a několika vyražených zubů.


Vysazujeme ho v nemocnici a pakse vracíme na silnici. Jedu s Patriotem a Louisem, což jsou tesaři, v pondělí a v úterý s nimi budeme osazovat dalších 30 rámů dveří a oken v rozestavěném klášteře.

V hlavním městě stále vidíme u čerpacích stanic dlouhé fronty. Tedy myslím u těch několika stanic, které vůbec mají pohonné hmoty. Situace s pohonnými hmotami je vážná už rok, vyvolává to velké napětí a má to následně dopad na zdražování všech dalších produktů.


těchto dnech prezident republiky oznámil, že se bude konat referendum o změně ústavy z roku 2016. V sázce je možnost, že chce být znovu zvolen. V době, kdy se celá země stále víc a víc propadá do chudoby.

Problémy a jejich řešení...
Balembe

Il cantiere di Bangui
Le chantier de Bangui






Bangui - Code per i carburanti
Bangui - En attendant les carburants

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat