čtvrtek 6. října 2022

Školení a setkávání

 

  

 

Školení a setkávání

V neděli jsme v Baoru zakončili třídenní školení katechetů z města a z okolních vesnic velkou oslavou. Mše se účastnilo množství lidí, někteří si oblékli „stejnokroje“ svých skupin a sdružení. Touto slavností se v podstatě zahajuje pastorační rok. Užili jsme si spoustu zpěvu a tanců, ale i modliteb a sdílení. Během mše katecheté obnovili svůj závazek sloužit Bohu a lidem, se kterými žijí.

V pondělí ráno jsem odjel do Bozoum, protože komunita tam zůstala několik dní bez vody. Podařilo se mi vyměnit tam čerpadlo. Zatím funguje.

Stav silnic se teď, během období dešťů, zas velmi zhoršil. Místy se musím volit raději velké objížďky, jinak hrozí, že auto zapadne do bahna, jako se to stalo dvěma velkým kamionům, které jsem cestou viděl uvízlé v půlce cesty. Zapadly do téměř metr hlubokého bahna. Silnice v délce asi 10 kilometrů za Bozoum byla prakticky zaplavená vodou, s trochou štěstí se mi ale podařilo projet.

V úterý ráno zahajujeme nový školní rok v naší škole pro automechaniky. Je tu kolem šedesáti mladých mužů, jsou velmi motivovaní. Někteří přijeli i z hodně vzdálených oblastí.

Ve středu odjíždím s otcem Stefanem a otcem Michaelem do Bouaru, kde se zúčastníme diecézního pastoračního zasedání. Po čtyři dny se budeme setkávat a školit. Sjelo se nás více než 100 ze 14 farností v diecézi. Jsou tu kněží, řeholnice, katecheti i mladí lidé, zastupující každou farnost. Je tak dobré setkávat se! Jsou mezi námi sice věkové rozdíly (nejmladšímu účastníkovi je 20 a nejstaršímu 88 roků), pocházíme z různých konců světa (je tu zastoupeno minimálně 15 národností) a rozdíly jsou i v dosaženém vzdělání. Ale cítíme se (a jsme!) jako jedna velká rodina, která slouží Božímu království.

 

Baoro

 

 

 

P.Stefano


 

La strada per Bozoum
La route de Bozoum
Scuola Materna "Il Germoglio"
L?école maternelle "Il Germoglio"

 

Inizio anno scolastico, Scuola Meccanica
Commencement de l'année scolaire pour lìécole mécanique

 

La diocesi in sessione
Le diocèse de Bouar en Session pastorale

 

Pausa caffé
Pause café

 

 

La cattedrale di Bouar
La cathédrale de Bouar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat