čtvrtek 29. září 2022

Svatý Michael

 

 

La nostra scuola materna, "Il Germoglio"
Notre école maternelle, "Il Germoglio"

 

Svatý Michael

Dnes je svátek archandělů Michaela, Rafaela a Gabriela.

Svatý Michael je nejen patronem města a diecéze v mém rodném Cuneu a také farnosti Bozoum, ta slavila už minulou neděli.

Právě v den svátku svatého Michaela zahajujeme zde v Baoru třídenní formační setkání pro katechety z města a z blízkých vesnic. Mezi účastníky je přítomno více než třicet kazechetů a jejich pomocníků. Za pozornost stojí, že financování tohoto školení (stejně jako i dalších, které budou následovat), je podpořeno sbírkou z postní doby 2022 v diecézi Cuneo.

Když se vrátím o pár dnů zpět, v sobotu a v neděli jsem sloužil mše v Zoungbe a Balembe, dvou malých vesnicích, nacházejících se 38 a 45 km od Baora. Střechy kaplí v těchto dvou obcích jsou jen slaměné, ale slavení eucharistické oběti je stejné jako v jakékoli velké katedrále.

Pondělí je „oficiálním“ dnem pro zahájení školního roku ve školách ve Středoafrické republice. Zatímco veřejné školy většinou vůbec nejeví známky života, naše venkovské školy a školky jsou už plné života, navštěvuje je množství chlapců a dívek.

V úterý brzy ráno odjíždím do Bangui na obvyklou pracovní poradu na stavbě nového kláštera, který postupně roste a roste. Následující den ráno se vracím do Baora, abych tam přivítal katechety, přijíždějící na školení.

Bude to nejen vzdělávací školení, ale bude mít i lidskou rovinu. Ta nám umožní lépe plánovat pastorační práci v 17 vesnicích, které jsou roztroušené v okolní savaně.

 

 

 

Zoungbe

 

Balembe

 

 

 

Le nuove divise
Les nouvelles ténues

 

 

 

 

 

 

 

Formazione dei catechisti
Formation des catéchistes


 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat