středa 2. srpna 2023

Příjezdy a zase příjezdy...

 

 

 


Příjezdy a zase příjezdy...


I zde ve Středoafrické republice je léto obdobím častějších příjezdů a odjezdů.


V pátek ráno dorazil otec Davide Sollami, který se stará o koordinaci a organizační záležitosti a zázemí misií. Přivezl dobrou společnost pěti dobrovolníků, jsou to Guido, Maria, Gianluca, Lucia a James.


Doprovázel ho také otec Mesmin, nový představený misie v SAR. Po dvou letech studia v Římě se nyní vrací s touto novou odpovědností, která bude zahrnovat péči o pět karmelitánských misiích ve Středoafrické republice.


Jakmile dorazili, přenocovali jsme na karmelitánské misii v Bangui a pak jsme zamířili do Baora, kam jsme přijeli kolem 17. hodiny.


Zde se dobrovolníci hned pustili do práce. Zároveň se dozvěděli více informací o životě na misiích v zemi. To jim pomůže zapojit se co nejefektivněji s různými úkoly. V pondělí začnou malovat farní sál.


V pondělí konečně dorazil také otec Arland, nový farář na misii v Baoru. V neděli 6. srpna mu biskup přijede svěřit tuto novou službu. Doprovází ho bratr Jephte, mladý karmelitánský student, který u nás v Baoru zůstane celý rok v rámci pastorační stáže.


V neděli jsem zůstal ve farnosti, protože se v ten den konalo referendum o změně ústavy. Je to kritický okamžik, protože tímto referendem si prezident a vláda velmi přejí zajistit si, aby zůstali u moci ještě mnoho let...


Panují velké obavy, zda bude vše probíhat dobře. Procento voličů, kteří se zúčastní, alespoň zde ve městě Baoru (ale také v Bangui, Bouaru a jinde), je velmi nízké. Pravděpodobně to bude méně než 20 %.


Pokračují také různé práce kolem rozšiřování škol zde v Baoru, ale také v Kouisso Baguera a Bawi. Doufáme, že vše dokončíme před začátkem nového školního roku.





Gianluca, p.Davide, Lucia, Maria
P.Arland et fr Jephte













P.Davide Sollami, & Co

 

 

 

 


Baoro, Auditorium









 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat