čtvrtek 31. srpna 2023

Igwe a rozšiřování škol

 

 

 

 

Igwe a rozšiřování škol


Moje nedělní dopolední pastorační cesta mě zavedla do Igwe, což je v širokém okolí nejmenší vesnice, má celkem asi tucet domů.


Vede tam dlouhá cesta, 60 km se jede přes dvě hodiny. Posledních 15 kilometrů je v podstatě jen jízda křovím a skrz vysoké, téměř dvoumetrové traviny.


Komunita je tam sice malá, ale velmi živá. Během mše svaté slavíme křest dvou malých dětí, Victora a Giscarda. Katecheta Robert letos absolvoval katechetickou formaci v městě Bocaranga, svou prací je velmi nadšený. Ve své slaměné chýši si vybudoval šicí dílnu. Má tam nainstalovaný šicí stroj, který dostal na závěr formace v Bocaranga.


Na cestě zpátky se jízda komplikuje, protože motor se začal přehřívat. Voda v chladiči se vařila, několikrát jsme museli zastavit. Odpoledne se mi naštěstí podařilo dojet v pořádku do Baora.


Během posledních několika měsíců jsme rozjeli tři stavby, jejich cílem bylo rozšíření tří škol, a to v Bawi, v Kouisso Baguera a tady v Baoru. Ta poslední se jmenuje "Afrických mučedníků". Práce pokračují a my doufáme, že všechny tři školy stihneme dokončit před zahájením školního roku, který je naplánovaný na druhou polovinu příštího měsíce.

 

 

Igwe



La strada
la route...






Kouisso Baguera


 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat