pátek 23. července 2021

Škola pro automechaniky, závěr roku a další témata…

 


 

Škola pro automechaniky, závěr roku a další témata…

Je pátek 16. července, slavíme svátek Panny Marie Karmelské. Zatímco v Bangui v ten den žehná kardinál Nzapalainga základní kámen stavby nového karmelitánského kláštera, v Baoru oslavujeme závěr školního roku. Ceremonie se účastní padesátka mladých mužů, kteří se sem přijeli vyučit. Pocházejí z Bouaru, Baora, Ngaundaye, Berberati, Bangui. Během dvou let absolvují teorii a hodně praxe.

Díky různým přátelům, včetně organizace SIRIRI z Prahy a Nadace MAMO z Verony, jsme mohli dokončit ročník a dát studentům závěrečněho 2. ročníku certifikát „Automechanik“. Prvních pět nejúspěšnějších absolventů bylo odměněno taškou s nástroji, což jim usnadní začít pracovat.

Někteří z nich navíc zahájí v následujících dnech doškolovací kurz, který potrvá do poloviny srpna.

V neděli 18. července udílím ve vesnicích Barka Bongo svátosti křtu. Ve středu vyrážím do Bangui, abych tam sledoval zahájení stavby nového kláštera.

Ve čtvrtek jsem jel do Batalima, což je vesnice uprostřed lesa poblíž řeky Oubangui, vzdálená 120 km od Bangui. Zde navštěvuji pilu, abych tam naložil dřevo pro výrobu dveří a oken, které se budou vyrábět v truhlárně v Baoro.

V pátek ráno se setkávám se zaměstnanci stavební firmy, abych jim odprezentoval projekt a oni se už zapojili do tohoto významného projektu. Takže s chutí do další práce.


Ecole mécanique: les enseignants - gli insegnanti

Ecole mécanique de Baoro





Barka Bongo


Bangui, Carmel

Batalimo, il fiume Oubangui
Batalimo, le fleuve Oubangui





 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat