pátek 14. července 2023

Budujeme

 

 

Bawi

Budujeme


Pastorační práce ve vesnicích pokračují i teď v červenci. Po vesnicích, které leží ve směru na Carnot, přichází teď na řadu pět vesnic, ležících v oblasti směrem na Bossemptele: Bawi, Zoungbe, Barka Bongo, Balembe a Dobere.


V neděli 9. července jsme v Bawi slavili křest pěti chlapců a děvčat. Křestní mše je vždy hojně navštěvovaná a je to slavnost, která spojuje celou vesnici, katolíky i nekatolíky.


Po mši jsem se ihned vydal na cestu do Bangui, kam jsem dorazil večer za prudkého deště, který je tak typický v tomto ročním období.


Jsem tu s Patriotem a Louisem, dvěma tesaři z misie v Baoru. Od pondělí do středy společně osazujeme 60 okenních a dveřních zárubní. Je to dlouhá a těžká práce, tvrdě pracujeme, ale společně nám to jde od ruky.


Za několik týdnů se v SAR bude konat referendum o změně ústavy. Ta současná, vypracovaná v roce 2016, má být nahrazena novou verzí. Oficiální záminkou je její "přizpůsobení" novému kontextu. Ve skutečnosti jde o snahu zajistit další mandáty současnému prezidentovi, který by podle ústavy z roku 2016 neměl už znovu kandidovat.


Jedná se o důležité a závažné rozhodnutí, která by mohlo ještě více destabilizovat tuto již tak křehkou zemi. Uvidíme…


 

 

 

 

 

 

 

 









Žádné komentáře:

Okomentovat