pátek 23. června 2023

Další křty a mateřská škola

 



Další křty a mateřská škola


Po několika dnech strávených v Bangui jsem se minulou sobotu spolu s architektem Giovanni, který navrhl náš nový klášter, vrátil do Baora.


V neděli ráno jsme odjeli do Samba Bougoulou, kde nás čekaly křty. Dnes se tam 13 mladých lidí a dětí stává Božími dětmi. A přípravu ke křtu zahajuje dalších 12 chlapců a dívek. Slavnost je velmi živelná, stejně jako některé malé děti.

V pondělí jedu s Giovanni do Bouaru, kde se setkáme s bratry z Yolé a St. Elie. Zároveň tam mám schůzku s pracovníky Charity.


V úterý dopoledne se koná závěrečná besídka mateřské školy "Il Germoglio". Navštěvuje ji celkem 264 chlapců a dívek, na děti dohlíží tucet učitelek. Kolem nich je zástup rodičů, přátel a starších sourozenců.


Včera a dnes je tu v Baoru tým modrých přileb. Na fotbalovém hřišti u školy, kterou spravují misionářky, tak přesně tam, kde hřiště končí a začíná vysoká tráva, jsme našli nevybuchlou munici. Ta byla vystřelena v noci ze 4. na 5. června. Protože jsme nenašli nikoho, kdo by byl ochoten ji odstranit (ani armádu, ani ruské žoldáky), zavolali jsme vojáky OSN, tzv. modré přilby, které okamžitě přijely, nálož zneškodnily a odstranily.

Ale kolik dalších tam ještě je…?


Battesimi a Samba Bougoulou
Les baptèmes à Samba Bougoulou






 

Scuola materna "Il Germoglio"
Ecole maternelle de Baoro

 

 

 

 

 

 

 

I caschi blu al lavoro
Les Casques bleu au travail

 

 



Žádné komentáře:

Okomentovat