čtvrtek 24. března 2022

A zas do práce!

 

 

 

A zas do práce! 

Postní doba je velmi důležitá, zvlášť v tomto čase globální nejistoty kvůli válce na Ukrajině.

V pátek 18. jsem odjel do Bozoum, kde život dál pokračuje, všechny projekty tam dál žijí svým životem. Centrum pro sirotky s názvem Duha nadále pečuje o více než 200 dětí, podporuje je zejména italská farnost Cassina Amata z Milána a česká neziskovka SIRIRI.

Sobotu a neděli se věnuji malým vesničkám kolem Bossemptele. V sobotu jsem v Zoungbe a v neděli ráno v Balembe.

V pondělí jedu do Bangui. Poslední týdny by měly dvě stavební firmy opravovat silnici. Tedy „měly by“, protože ve skutečnosti je práce, kterou dělají, tak špatná, že ji bude potřeba za pár měsíců zas předělat. Většina výmolů je vyplněna jen hlínou a štěrkem, přes který je nastříkána velmi tenká vrstva asfaltu, pokrytá několika milimetry štěrku.

Je to škoda, protože finance k dispozici jsou, ale zdá se, že neexistuje žádná kontrola provedené práce.

Zato se v posledních měsících objevily billboardy na vodku, „vyráběnou ve Středoafrické republice ruskou technologií“, jak říká reklama...

V Bangui práce pokračují dobře a po obvyklé úterní odpolední pracovní schůzce na stavbě se ve středu vracím zpět do Baora.

Zde nacházím Maria Mazzaliho, nezničitelného dobrovolníka, který umí opravit téměř vše: od tesařských strojů přes motory až po elektrické instalace.

Dorazila také Jana Škubalová, ředitelka české nevládní organizace SIRIRI, se kterou již léta spolupracujeme. V těchto dnech navštěvuje různé projekty se zvláštním důrazem na oživení programu „Škola hrou“ pro základní školy. A my jdeme s nadějí zas vstříc novým výzvám!


Pubblicità della vodka!
Publicité pour la vodka!

Zoungbe


Balembe

Lavori (!!!) in corso
Travaux (!!!) près de Baoro

Carmel - Bangui

Lavori (!!!) in corso
Travaux (!!!) près de Baoro


Jana alla Scuola Materna "Il Germoglio" di Baoro
Jana à l'école maternelle de Baoro


 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat