neděle 27. února 2022

Je to krásné - po druhé

  


 

 

 

Bayanga Didi
 

Je to krásné - po druhé

Práce na nástěnných kresbách v kaplích v posledních dnech pokračují.

V sobotu odpoledne jsem odjel do vesnice Bayanga Didi. Po cestě jsem se zastavil ve vesnici Samba Bougoulou, kde je malý kostelík zasvěcený Marii, Matce Církve.

Rozhodli jsme se zde kresbou znázornit téma Letnic: Maria s apoštoly ve chvíli sestoupení Ducha svatého. Na jedné straně je Babylonská věž, která představuje zmatení jazyků a rozdělení lidstva, na druhé straně je dav v Jeruzalémě, který poslouchá, jak apoštolové mluví „každý svým jazykem“.

Přijel jsem kolem 16. hodiny do Yoro, kde jsme měli schůzku s místními katechety, abychom připravili velkou „konferenci“. Jedná se o velké setkání křesťanů z vesnic přilehlého území. Proběhne mezi 7. až 10. dubnem, kdy prožijeme krásnou zkušenost víry, katecheze a modlitby.

Kolem 18. hodiny jsem dorazil do Bayanga Didi, ačkoli nás cestou zdržel spadlý strom. Museli jsme použít sekeru (vždy ji s sebou vozím v autě), abychom si uvolnili cestu.

Kaple je zasvěcena Marii Matce milosrdenství. Tady jsme tématicky zvolili Svatbu v Káně: Marie si uvědomuje, že došlo víno a hrozí, že svatební oslava se pokazí. Žádá Ježíše, aby něco udělal. Ježíš se zprvu zdráhá, ale nakonec promění vodu ve víno, čímž vykoná první zázrak.

Sloužím zde nedělní ranní mši svatou a i zde vysvětluji kresbu, čili význam Marie, Matky milosrdenství, zvlášť se věnuji evangeliu o zázraku v Káně.






Samba Bougoulou


 

Žádné komentáře:

Okomentovat