sobota 20. června 2020

Covid a škola



Covid a škola

V těchto dnech by se za normálních okolností schylovalo k zakončení školního roku. Teoreticky. Kdyby tu nebyl koronavirus! Nemoc je však také v této zemi a tak se tím musíme řídit.

V mezičase, kdy čekáme na vládní rozhodnutí, která by snad už brzy měla být vyhlášená, jsme se rozhodli, že školní rok už ukončíme. Na vysvědčení se započítají jen dva semestry (ze tří), které v tomto roce děti stihly absolvovat. Na konci června rozdáme vysvědčení a začátkem září plánujeme školy znovu otevřít, pokud to ovšem Covid 19 dovolí! A pokusíme se dohnat ztracený čas.

Počet pozitivně testovaných dál roste: dnes jsme na čísle 2 605 pozitivních, 417 uzdravených a 19 mrtvých. Znepokojující jsou poznatky z testů: přibližně 20 000 provedených testů znamená 2 605 pozitivních výsledků, což je velmi vysoké číslo, procentní podíl je 13%.

Za diecézi a za Charitu mohu říct, že dál v boji proti coronaviru pokračujeme. Nákladní automobily s nákladem kbelíků na mytí rukou a s dezinfekčními prostředky v těchto dnech konečně přijíždějí. Domácí výroba roušek pokračuje. Naštěstí nám zlepšují náladu děti, jako třeba Jonáš, který si vyrobil roušku z papíru...






Pseudo mascherina da gioco
Masque à jouer


Materiale per la lotta al covid19
Materiel pour la lutte au covid19

Maschere
Masques

Aggiungi didascalia

Žádné komentáře:

Okomentovat