pátek 12. ledna 2024

Charita a nezištná láska

 

 

Charita a nezištná láska 

Biskupové Středoafrické republiky se scházejí dvakrát ročně. Bývá to týden společné práce, modliteb, sdílení a úvah o církvi a společnosti. 
Lednovému shromáždění každý rok předchází Valné shromáždění Charity, na kterém se scházejí biskupové, ředitelé diecézních Charit a správní rada. Tohoto zasedání, které se konalo v sobotu 6. ledna, jsem se zúčastnil. Je to významná chvíle, při které jsou prezentovány různé aktivity Charity. 
Skrz monitoring různých potřeb a mimořádných událostí monitorujeme situaci v celé zemi. 

V neděli ráno se vracím do Baora. Jsem tam právě včas, abych se zúčastnil farní oslavy, zaměřené na připomínku zasvěcení Dítěte Ježíše. Ve Středoafrické republice se slavnost Zjevení Páně přesouvá z 6. ledna (letos je to sobota) na neděli. V pondělí 8. ledna naše školy znovu po vánočních prázdninách obnovují výuku. Ve čtvrtek 11. jedu do Bozoum, abych se podíval, jak probíhají přípravy na veletrh. 
 
Máme teď dva týdny do veletrhu a „organizační stroj“ už se dal do pohybu. Tento zemědělský veletrh je svým rozsahem (spolu s tím v Bouaru) prakticky jediný, který se v zemi koná. I letos jsou očekávání veliká. A to je skvělá zpráva!

 

 

 





L'Assemblea Generale della Caritas
L?Assemblée générale de Caritas





 


Žádné komentáře:

Okomentovat