čtvrtek 9. listopadu 2023

Práce pokračují

 

Eclissi di Luna
Eclipse de lune

Práce pokračují


Minulý týden jsem nepsal blog, protože jsme byli v plném pracovním nasazení celé dva týdny na stavbě nového kláštera. S Mariem Mazzalim pokračujeme v elektriktro instalačních a instalatérských pracech.


V posledních dnech nám z Itálie přijely posily. V pátek 2. listopadu přijeli Giovanni Grossi Bianchi (architekt projektu), Giovanni Vezza (elektrikář, z Priocca - CN), Alessio Vada, zedník z Novella (CN) a Enrico Massone, z Pallavicina ve Val Borbera (Al). Enrico jezdí do Středoafrické republiky již téměř 40 let a Alessio je tu teď potřetí. Oba aktuálně pracují na něčem velmi speciálním - osazují spojující oblouky na sloupy verandy nového kláštera.

Jedná se o zcela nový stavební prvek, v této zemi neznámý. Přesto se na realizaci podílejí i zedníci z místní firmy a tím se učí nové věci.

A řešili jsme nejen stavbu - v sobotu ráno bylo třeba vyložit kontejner, který nám sem dorazil z Itálie! Byl dlouhý 12 metrů, příjezd na stavbu velmi komplikovala změklá a promáčená zemina. Díky Bohu nám pomohlo mnoho mladých místních lidí. S vykládkou jsme začali kolem desáté hodiny dopoledne a skončili v pět hodin odpoledne.


Kontejner naplnili vším tím tak potřebným a důležitým materiálem naši spolubratři v Arenzanu. 

Neděle je dnem odpočinku, ale hned v pondělí začínáme zase nanovo. Alessio a Enrico pokračují na obloucích, kovovou výztuž je třeba přizpůsobit rozměrům mezi sloupy.

Hotové dílo je velmi krásné.





Enrico, Alessio e Giovanni




Lo scarico del container


La realizzazione degli archi
La réalisation des arcs


Giovanni Vezza e Severin









Žádné komentáře:

Okomentovat