čtvrtek 11. srpna 2022

Trochu zklidnění a odpočinku

 

Strade e incidenti
Routes et accidents
 
Trochu zklidnění a odpočinku

Práce na stavbě nového kláštera v Bangui mě zaměstnala až do pátku. Než firma Leprevost, odpovědná za stavbu, přistoupí k odlévání stropní desky mezi přízemím a prvním patrem, je nutné položit plastové potrubí pro elektrické vedení (pro osvětlení).

Odjíždím z Bangui v sobotu, v obvyklých pět hodin ráno. Cesta probíhá normálně, ale stav vozovky, zejména po vydatných deštích, je zase horší. Potkávám mnoho převrácených a porouchaných kamionů.

Do Baora přijíždím krátce po 11. hodině a brzy po poledni jedu do 50 km vzdáleného Balembe, kde jsem už dlouho plánoval sloužit mši. Je to malá vesnice, kde se schází křesťanská komunita k modlitbám do jednoduché kaple se slaměnou střechou. Je 6. srpna, svátek Proměnění Ježíše. Připomínáme si v ten den, že než Ježíš vyjde do Jeruzaléma, kde bude odsouzen a zažije umučení a smrt, chce, aby alespoň jeho nejbližší přátelé (Petr, Jakub a Jan) viděli jeho Slávu a jeho Krásu. A také my dnes, dokonce i zde v malém Balembe, uvidíme Jeho slávu!

V neděli ráno odjíždím do Zoungbe, což je další malá vesnice, 40 km vzdálená od Baora. Některé děti tu dnes postoupí do vyšších stupňů katechetického kurzu. Syn zdejšího katechety přistoupí poprvé k přijímání.

Hned poté se vracím do Baora, spěchám i proto, že se necítím moc dobře. Kvůli únavě, malárii a nějaké viróze musím na pár dní zvolnit.


Messa a Zoungbe
Messe à Zoungbe

Esame di scuola guida
Les examens pour le permis de conduire


Žádné komentáře:

Okomentovat