čtvrtek 12. srpna 2021

Na cestách

 

 

 
Na cestách

Typické, pro období mezi červencem a zářím, jsou zde ve Středoafrické republice velmi intenzivní deště. Zároveň vrcholí sklizeň a práce na polích. Silnice se v období dešťů bohužel stávají ještě hůře sjízdné než jindy. A děti mají školní prázdniny. Přesto, že je teď rytmus života jiný, mnohé naše aktivity dál pokračují. Ostatně letní prázdniny jsou příležitostí dělat to, co během školního roku dělat zpravidla nemůžeme nebo nejde dělat.

V pátek 6. srpna k nám přijíždí s pěti mladými muži františkán P. Siméon. Vydali se společně na pěší pouť z Boali do Bouaru, což je úctyhodných 360 km. Do Bouaru chtějí dorazit v předvečer svátku svaté Kláry, tedy 11. srpna.

Sobota 7. srpna je posledním dnem týdenního školení učitelů základních a mateřských škol. Odjíždějí naplněni novými zkušenostmi a inspiracemi. Doufáme, že je budou používat ve své práci. 

V těchto dnech probíhají údržbářské práce nejen ve školách a kaplích, ale také na našich misiích. Během své úterní návštěvy Bouaru jsem se pokusil obnovit fungování některých solárních elektráren. Jsou velmi výhodné, protože díky nim nemusíme používat naftové generátory. Jenže zároveň jsou opravy technologicky náročnější. Díky Bohu můžeme využít telefonickou konzultaci s odborníky v Itálii a zvlášť Mario Mazzali nám tak pomáhá znovu je postupně zprovozňovat.


 

I pellegrini di Bolai
Les pélérins de Boali

Formazione per le maestre di asilo
Formation des monitrices des Ecoles Maternelles

Scuola Meccanica di Baoro
Ecole Mécanique de Baoro


Pate Bonambolo




Žádné komentáře:

Okomentovat