neděle 19. ledna 2020

Pomaličku jdeme dál... (yeke yeke)



Fiori di caffé
Café en fleurs


Pomaličku jdeme dál... (yeke yeke)

Vánoční období uzavíráme svátkem Ježíšova křtu. Pro naši farnost v Bozoum je to krásná příležitost pokřtít čtyři děti (Marii Noëlle, Merveille, Gérarda a Nathanaël), které tímto vstupují do velké církevní rodiny.

V pondělí nastává čas rozebrat jesličky a sklidit ozdoby. Začneme zase žít běžný čas, i když v přítomnosti Boha nikdy není nic běžné a obyčejné... Mezitím odjely sestry, které nás navštívily - Rosa, Graziana, Chiara, Fatima a Rosalie. Bylo úžasně krásné strávit s nimi pár dní tady u nás v Bozoum a ve Středoafrické republice!

Doprovodit sestry z Bozoum zpět do Bangui znamenalo zároveň milou příležitost přivítat přátele, kteří nás přijeli navštívit. Jezdí za námi každý rok a pomáhají nám, takže do Bozoum se s námi vrací Enrico Massone, který okamžitě vyráží obhlédnout rozestavěnou stavbu kostela v Kpari, přijíždí také Paolo Silvestro a Giuseppe Occelli. Cestou vidíme, že opravy na silnici mezi městy Bossemptele a Bozoum byly na několik měsíců zastaveny. Stroje stojí odstavené, rezavé, částečně poblíž Bozoum a částečně u Bossemptele, stav silnice se dál zhoršuje.

Někdy se naše kráčení vpřed podobá tempu, kterým se pohybují želvy. Přesto jdeme vpřed, i když pomalu. A jindy se bohužel vracíme někam nazpátek...





Battesimi a Bozoum
Baptèmes à Bozoum

Giuseppe


Paolo raffina il riso di Bozoum
Paolo au travail pour nettoyer le riz de Bozoum

Enrico e la chiesa di Kpari
Enrico et l'eglise de Kpari

Caffé in fiore
Fleurs de café

Macchinari della ditta che "starebbe" riparando le strade
Les machines de l'entreprise SPEEDMAT qui serait en train de réparer la route

Žádné komentáře:

Okomentovat