pátek 22. února 2019

Zpátky z Indie ve Středoafrické republice



Couroupita guianensis

Zpátky z Indie ve Středoafrické republice

Tak jsem se zase po dlouhé cestě vrátil do Bozoum! Minulou sobotu 16. února byla v Indii oslava 50. výročí řeholních slibů 32 sester, včetně sestry Payton (to je sestra, která s námi pracovala v Bouar ve zdravotním centru posledních 25 let). Proběhla slavnostní mše, které se účastnilo asi 3000 lidí, včetně příbuzných oslavenkyň. Poté byl oběd (pro všechny přítomné!), bohatý, ale velmi jednoduchý a rychlý.

Odpoledne jsme navštívili sestru Elisabette, druhou řeholnici, která pracovala ve Středoafrické republice v Niem. Setkáváme se s její rodinou, ukázali nám malý park s krásnou řekou a velkým závěsným mostem (několik opic nám předvedlo úplné divadlo!).

V neděli zahajujeme zpáteční cestu. Večer po 23 hodinách dorazím do Cochina v Bombaji. V pondělí ráno pokračuji do Nairobi, kam přilétám po více než 6 hodinách letu. Měli bychom odletět ve 13 hodin, ale odlet nabírá zpoždění, až nás nakonec kolem 15:30 vyzvali, abychom opustili letadlo a že let je zrušen! Pokračujeme tedy až další den a v úterý konečně přilétám v 9 hodin do Bangui.

Setkávám se na misii s dalšími, kteří přicestovali sem do Bangui a ve středu brzy ráno vyrážíme do Bozoum. Jede se mnou i zubař Gaetano Barbagallo se svou ženou Lucií, kteří budou pracovat v naší zubní ordinaci v Bozoum.

Cesta je zas v horším stavu. Opustili jsme Bangui v 5.30 ráno, necelých 400 kilometrů jsme ujeli za téměř osm hodin jízdy a v cíli jsme byli ve 13.30! Na začátku posledního nejhoršího úseku v Bossemptele vidím odstavené stoje pro opravu silnice. Stojí tu nečinně už dva měsíce. Za šest měsíců od zahájení prací bylo opraveno necelých 13 km (což je průměrně za měsíc 2,1 km a 70 metrů denně).

V Bozoum je také Enrico Massone, který tu zatím za měsíc a půl postavil velkou část nového kostela ve vesnici Kpari. Blahopřejeme!

















Kpari



Žádné komentáře:

Okomentovat