sobota 8. února 2020

Veletrh v Bouaru



Veletrh v Bouaru

Vrátil jsem se zrovna z Bouaru, kam jsem odvezl několik našich pacientů ke kontrole na oční kliniku. Museli jsme ujet 120 km, abychom ji mohli navštívit, ale i tak máme velké štěstí, že ji tu máme, protože tohle vlastně není "až tak příliš daleko“.

Oční klinika se nachází v areálu centra Sv. Michel, což je nemocnice, která se zaměřuje na léčbu a péči o pacienty s AIDS. Před časem se nám s podporou Ministerstva zahraničních věcí České republiky podařilo kliniku vybudovat a vybavit. Funguje dobře a je nenahraditelná pro mnoho lidí, kteří ji mohou navštěvovat, být tu léčeni a dostat tu léky a brýle.

Do Bouaru jsem přijel ještě z jiného důvodu: také tady se koná Zemědělský veletrh a právě dnes bude zahájen. Letos se tu koná po desáté, začali ho pořádat několik let poté, co už probíhaly veletrhy v Bozoum a teď už se tu pořádá zcela nezávisle, s podporou italské organizace Jiango Be Africa, Sdružení křesťanských a katolických žen z Bouaru, FAO a WFP.

Také tady se odehrála úžasná podívaná (s početnou účastní zejména žen), prezentovalo se tu se mnoho družstev z vesnic v oblasti Bouar a k vidění bylo spousta produktů. O čem sním? Kéž by se takové veletrhy konaly v každém okresním městě ve všech 16 středoafrických prefekturách každý rok!









Žádné komentáře:

Okomentovat