sobota 31. srpna 2019

Školení učitelů podruhé




Školení učitelů podruhé
Obě školení učitelů skončila, probíhala ve dvou městech - v Bozoum a v Bouar. Pracovalo se denně v průběhu celého uplynulého týdne a to dopoledne i odpoledne, účastnilo se školení více než 250 učitelů. Školení vedlo 13 dobrovolníků z české nevládní organizace SIRIRI. Bylo to šest dnů intenzivní práce, během níž se aktivně zapojilo také 24 středoafrických spolu-školitelů, kteří pomáhali svým kolegům učitelům porozumět metodě, která využívá k výuce herní prvky, pro děti tak přirozené. Pracovalo se na tématech čtení, psaní a matematika.

Je zajímavé sledovat matematické hry s využitím klacíků: zatímco před čtyřmi roky tyto hry vysvětlovali cizinci, teď totéž dělají Středoafričané. Dobrovolníci ze SIRIRI (někteří jsou z České republiky a někteří z Francie) je dokázali během školení motivovat, povzbuzovat a podporovat. Školení skončilo v sobotu a tak se pět dobrovolníků SIRIRI, kteří pracovali v Bouar, mohli přesunout ke svým kolegům, kteří pracovali zde v Bozoum.

V neděli jsme během mše společně v modlitbě poděkovali a odpoledne jsme si nemohli nechat ujít návštěvu rýžových polí. Je třeba sít, pracovat, být trpěliví a doufat, že to přinese ovoce ...












Žádné komentáře:

Okomentovat