pátek 2. srpna 2019

Bozoum, pohostinné místo






Bozoum, pohostinné místo

Po ukončení školního roku by misie měla žít rytmem, které by měl být klidnější. Měl by. Pracovní tempo ale neustává. Právě nyní díky finanční podpoře UNICEF zahajujeme v Bozoum výstavbu pěti nových učeben.
Stavba Radia ve čtvrti Koyale je také už ve finále.
A díky Bohu máme v Bozoum také mnoho návštěv. Zrovna dnes začal skvělý Mario Mazzali, náš "SuperMario", neúnavný a mimořádně efektivní pracovník, který nám pomáhá už mnoho let, s instalaci elektrických systémů a s opravami různých poruch. Vymýšlí řešení technických problémů, ke kterým průběžně dochází a život na misie je prostě přináší. Včera dorazila také Maria Cottone z Catanie, která chce s námi sdílet radost ze života na naší misii. Přijela včera spolu s Veronikou z Prahy, která tu bude několik měsíců pracovat a rozvíjet vzdělávací aktivity české nevládní organizace SIRIRI. Brzy odjede Natalie, která tu s námi byla od února.
V těchto dnech byly konečně zveřejněny výsledky maturitních prací. Na národní úrovni získalo oprávnění postoupit pouze 10% uchazečů. Naše střední škola St. Augustina má však výsledky mnohem lepší: z 26 kandidátů postupuje 19, zbylých 7 si může některé předměty dodatečně opravit. 
Poslední zpráva: otec Norberto, který minulý týden ze zdravotních důvodů opustil Bozoum, dorazil v pořádku do Itálie a nyní je v nemocnici Negrar ve Verone. Je mu lépe a zotavuje se.



Scuola in costruzione
école en construction

Nathalie

Radio Bozoum

Maria

Mario, superMario

Žádné komentáře:

Okomentovat