pátek 17. května 2019

A... nic!



A... nic!

A nic - máme za sebou klidný týden. I takové tu v Bozoum někdy míváme! Jsme v závěru školního roku, kráčíme vpřed zvládáním velkých a malých zkoušek. 
A nic - děti, chlapci a dívky z našich škol v Bozoum se připravují na závěrečné studijní úsilí. Naše školy - a to od mateřské školky přes základní až po střední školu, centrum pro sirotky Arc en Ciel, centrum gramotnosti pro starší děti a centrum pro vzdělávání žen, navštěvuje více než 1500 dětí a studentů. Nemluvě o dalších 2400 dětech, které navštěvují naše školy na vesnicích a v buši.
A nic - v sobotu a v neděli jsme ve farnosti přivítali mladé lidi ze sousedních farností. Někteří dorazili z Baora, které je vzdálené 170 km a další z Bossemptele, které je 90 km daleko od Bozoum! Pořádáme malé shromáždění. Je to příležitost přemýšlet, modlit se a dotýkat se slov papeže Františka: „Kristus žije, on je naše naděje, je nejkrásnější podobou mládí tohoto světa. Všechno, čeho se dotkne, se stává novým, je naplněné životem." Byli to oni, mladí lidé, kdo oživili oslavu nedělní mše.
A nic - den co den pokračujeme, abychom naslouchali a reagovali na výzvy, požadavky a potřeby tolika lidí. 
A sliby, že sem dorazí kontrola a bude se zabývat řešením problémů, způsobených divokou těžbou zlata čínskými společnostmi? 
Stále nic...


Messa dei giovani a Bozoum
Messe des jeunes à Bozoum




Il cantiere della Radio di Bozoum
Le chanteir de la Radio de Bozoum


Lavori in vista
Travaux à faire...





Žádné komentáře:

Okomentovat