čtvrtek 11. července 2019

Zas do práce!



Soletta della Radio di Bozoum
la dalle en béton pour la radio de Bozoum
Zas do práce!

V neděli jsme zakončili školní rok s poslední školou, která nám ještě zbývala, je to Centrum pro vzdělávání žen "Kana". Jedná se o nevelký vzdělávací institut, který trvá 3 roky a umožňuje asi čtyřiceti dívkám a ženám získat kvalifikaci v oblasti péče o děti, pletení a šití, znalostí, souvisejících s významem hygieny, zásad vaření a zdravé výživy, a také s ekonomií drobného podnikání. 

Práce kolem budování rozhlasového studia v Bozoum úspěšně postupuje vpřed. Během posledního týdne jsme vybetonovali stropní desku a příští týden je v plánu střešní konstrukce.

V těchto dnech jsem doprovázel jednoho mladého muže z Cunea, Eduardo Vivalda, který nám přijel asi na měsíc pomáhat do Bozoum. Abych ho vyzvedl v městě Bouar (110 km vzdáleného od Bozoum), musel jsem ujet dlouhou cestou, která vede přes Bossemptele a Baoro (250 km), protože na té kratší trase byl jeden z mostů poškozen přetíženým nákladním automobilem a teď není možné most používat.

Jako ilustraci škod, které zde způsobují čínské důlní společnosti při těžbě zlata ze dna řeky Ouham, přidávám dvě velmi zajímavé fotografie. Jedná se o satelitní snímky pořízené v rozmezí jednoho kalendářního roku (v červnu 2018 a v červnu 2019). Ekologická katastrofa a ničivé dopady na přírodní prostředí jsou zřetelně viditelné!





Edoardo

Centre Promotion féminine CANA de Bozoum


Metallurgia tradizionale per costruire pentole in alluminio
Artisanat traditionnel pour la fabbrication des casseroles en aluminium




Ponte di Koude (axe Bozoum-Bouar)
Le pont de Kounde (axe Bozoum-Bouar)



Foto dal satellite del fiume Ouham intorno a Bozoum: giugno 2018 e giugno 2019
Photo satellite de l'Ouham à Bozoum: juin 2018 et juin 2019

Žádné komentáře:

Okomentovat