čtvrtek 2. srpna 2018

Práce pokračují




Práce pokračují

To, co jsme zahájili minulý týden v kostele, jsme nyní dokončili. V sobotu jsme v kostele vyzvedli do šestimetrové výše ocelový nosník (v délce téměř 12 metrů), který má zpevnit původní dřevěný rám. I přes velkou hmotnost (asi 1,2 tuny) jsme to zvládli pomocí ručních kladkostrojů. Když jsme práci úspěšně dokončili, řekl jsem dělníkům, že bychom klidně mohli jet do Egypta, abychom jim tam vyspravili pyramidy!

V prostoru misie pokračujeme také se stavbou dvou nových učeben, které by měly být v budoucnu součástí naší střední školy sv. Augustina. Pro tuto konstrukci jsme zvolili novou technologii lisovaných cihel. A právě teď s tím začínáme! Jedná se o techniku, která umožňuje spotřebovat méně cementu a využít vlastnosti místní půdy.

V tomto období, kdy je Otec Norberto v Itálii na dovolené, jsme na misii s potěšením přivítali na několik týdnů Otce Marco Pesce, který je dvojčetem Otce Matteo. Sdílí s námi život v modlitbě i v práci a objevuje zde tuto část světa.

V neděle 29. července proběhla v italském Janově veliká oslava. Přítomen tam byl také náš nový biskup Mgr. Mirek, společně s mnoha misionáři oslavili 40. výročí biskupa Armando Gianniho a jeho biskupské služby. 











P.Marco


Mgr Armando Gianni (seduto) e Mgr.Mirek Gucwa



Žádné komentáře:

Okomentovat