čtvrtek 9. června 2022

Času je málo (i mně chybí)

 


 
Času je málo (i mně chybí)

V sobotu odpoledne jsem odjel do Samba Bougoulou, což je od nás 40 kilometrů směrem na Carnot. Hodně pršelo a silnice je tam velmi kluzká. V Samba Bougoulou se setkávám s tamním katechetou a s těmi, kteří se v katechizmu vzdělávali. Měli by teď absolvovat přezkoušení. Je velmi náročné doprovázet chlapce a dívky, kteří se chtějí stát křesťany. Snahou je, aby pochopili, o co vlastně žádají, po čem touží a co křtem obdrží.

Do Baora se vracím kolem 19. hodiny, čili už za tmy. Druhý den v neděli odjíždím do Bawi, kde sloužím mši. Katechetka působí trochu nervózně, později se ale dozvídám, že řeší těžkosti v rodině, oslava nakonec proběhla dobře.

V měsíci červnu se připravuje ukončení školního roku a závěrečné zkoušky. Školní rok končí i studentům naší Školy pro automechaniky.

Ve středu jedu do Bangui na pravidelnou poradu na stavbu. Je to zároveň příležitost setkat se s otcem Saveriem, naším provinciálním představeným a otcem Federicem, kteří právě přijeli z Itálie. Stavba kláštera pokračuje. Ve středu 8. června byla dokončena první etapa vybetonování stropní desky mezi přízemím a prvním patrem. 

Když projíždím ulicemi Bangui, vidím u čerpacích stanic monstrózní fronty čekajících aut. Nedostatek pohonných hmot je obrovský, stovky motocyklů a desítky aut čekají dlouhé hodiny na pár litrů benzínu nebo nafty...





Lavoratori in erba (e paglia)
Des travailleurs en herbe

Scuola meccanica di Baoro
L?école de Mécanique de Baoro


Gettata della prima parte della soletta a Bangui
Le coulage de la première partie de la dalle, à Bangui


Code per trovare qualche litro di carburante
A la recherche de quelques litres de carburant


 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat