čtvrtek 16. září 2021

Déšť a slavení padesátin

 

 

 
Déšť a slavení padesátin

V měsíci září je teoreticky načase, aby se opět zahájil nový školní rok. Jenže tady to platí jen teoreticky, protože ve Středoafrické republice žádné pevné datum pro začátek školního roku neexistuje. Každý rok se začíná jindy. Letos by měla výuka začít někdy v druhé polovině října, protože tento týden jsou naplánovány zkoušky maturantů. Nikdo sice nechápe, proč mají kvůli maturantům základní školy začínat později, ale je to tak.

Přesto doufáme, že budeme moci v našich školách zahájit o něco dříve, možná formou jakéhosi adaptačního období. Doufám, že nám úřady znovuotevření škol nebudou zakazovat!

V neděli jsem sloužil mši v Dobere, vesnici ležící 55 km od Baora, leží na zpevněné silnici směrem k Bangui. 

V úterý proběhla další porada na staveništi nového kláštera v Bangui a ve středu jsem (v Bangui) přivítal otce Stefana, spolubratra a představeného misie zde v Baoru. Vracel se ze své dovolené v Itálii.

Dnes, ve čtvrtek ráno, se vracím do Baora, a přijíždím právě včas, abych se zúčastnil oslavy na počest sestry Biaginy, která slaví 50. výročí od svých řeholních slibů. Žije a pracuje v Baoru od roku 1974! A když už je řeč o padesátinách, v sobotu 11. září jsme oslavili 50. výročí od svatby Luiginy a Maria. Jsou to dobrovolníci a přátelé misionářů (a nejen jich).

A v letošním roce si také připomínáme 50 let od příchodu karmelitánů do Středoafrické republiky, který oslavíme 16. prosince.

Šťastné oslavy!





Piove
Il pleut


Cantiere di Bangui
Le chantier à Bangui





Sr Biagina

Mario e Luigina

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat