sobota 25. ledna 2020

16. zemědělský veletrh v Bozoum, první část


16. zemědělský veletrh v Bozoum, první část

Po měsíci naší části organizačních příprav a po mnoha měsících práce na polích přichází konečně Velký zemědělský veletrh v Bozoum, píšeme rok 2020.

Tuto zcela jedinečnou událost pořádáme jako Charita ve Středoafrické republice už 16 let. Jsou do ní zapojeny stovky zemědělských družstev z regionu. Přijely sem dvě návštěvy z jiných měst a vesnic s cílem pochopit procesy v zemědělství a posoudit produkci. Přijelo několik kamionů z velmi vzdálených měst (Ngaoundaye 220 km, Ndim 180 km, Bocaranga 125, Taley 45 a z dalších míst). Přijeli sem tři ministři (zastupují oblast zemědělství, humanitární aktivity a podpory žen), jsou tu lidé z ministerstva obchodu, šest poslanců, biskup z Bouaru, několik nevládních organizací. Veletrh je přehlídka družstev, reprezentujících hrdost rolníků, kteří pracují pro tuto zemi. Přijelo sem 120 družstev a celé město Bozoum nyní žije touto třídenní slavností.

Ve dnech 24. až 26. ledna 2020 prožíváme tři dny práce i oslav, zaměřujeme pozornost na hodnotu práce tisíců žen a mužů, kteří tvrdě pracují, aby půda mohla vydávat zemědělské plody. Ve stovkách pytlů se na Veletrhu prodává maniok, arašídy, rýže, sezam, kukuřice, proso, salát, mrkev, zelí a desítky druhů semen nejroztodivnějších barev a tvarů.

Středoafrická republika je štědrá země, na kterou padá hojný déšť. Země, ve které žije mnoho lidí dobré vůle, kteří si přejí žít v míru a sklízet všechny plody Boží milosti. 


Gli alunni del nostro liceo St Augustin al lavoro
Les élèves de notre Lycée St Augustin au travail




Lo stand del Centro orfani "Arc en Ciel"
Le stand du Centre des orphelins "Arc en Ciel"










La nostra ricchezza è il suolo, non il sottosuolo!

Tutto bio!
Tout est bio!



Žádné komentáře:

Okomentovat