pondělí 18. listopadu 2019

Návrat domů






Návrat domů

A jsem zas zpátky v Bozoum! Po měsíci, který jsem strávil hlavně v Itálii, se vydávám v pondělí 11. listopadu zase zpět do Středoafrické republiky. Budíček mám ve 2 hodiny ráno a v doprovodu sestry Marisy a přítele Paola vyrážíme na letiště do Turína.

Po dlouhém, upřímně láskyplném loučení odcházím na palubu letadla. V 6:25 letadlo opouští Turín a kolem 7:30 přistáváme v Římě. Máme malé zpoždění kvůli silnému dešti, ale nakonec kolem 11:30 odlétáme a v 18:00 italského času (ve 20:00 místního času) jsme v Nairobi v Keni. Strávím zde noc a v naplánovaném čase v úterý ráno vyrážíme, abych po 3 hodinách letu dorazil v 8:40 do Bangui.

V Bangui navštívím naši komunitu a několik dalších přátel. Jsou tu otcové z jiných francouzsky mluvících afrických zemí, kteří sem přijeli na společné setkání, setkávám se se spolubratry z Konga, Pobřeží slonoviny, Burkiny Faso, Kamerunu a Nigérie.

Ve středu brzy ráno odjíždíme do Bouar, kam dorazíme pozdě odpoledne, 450 km jsme zvládli za 12 hodin. Ve čtvrtek ráno zahajujeme společné setkání otců z francouzsky mluvících zemí Afriky. Přednesu svou zprávu, ale pak se brzy loučím, protože konečně vyrážím do Bozoum.

Setkávám se na misii s komunitou, se sestrami, dětmi, učiteli a mnoha dalšími lidmi. V těchto dnech připravujeme skvělou akci: ukončení 40. výročí založení diecéze Bouar. Akce je naplánovaná na 21. až 24. listopadu v Bozoum. Je brzké ráno, musí být připraveno všechno tak, abychom mohli přivítat delegáty 12 farností celé diecéze.

Vzhůru do práce, těší mě, že jsem zas doma!




Arrivo e accoglienza a St.Elie (Bouar)
Arrivée et accueil à St.Elie (Bouar)
 









Žádné komentáře:

Okomentovat