čtvrtek 26. září 2019

Září



Září

V tomto měsíci jdeme intenzivně vstříc mnoha tématům. V neděli 22. září jsme oslavili začátek katechetického roku tím, že jsme požehnali třiceti mužům a ženám, kteří jsou zapojeni do výuky katechismu asi 600 dětí, dospívajících a dospělých. Během mše v 8.30 jsme se za ně modlili a prosili Boha o poznání a milost, abychom pomohli katechumenům objevit radost z evangelia a krásu křesťanského života.

Ihned po mši sedám do auta a vyrážím do Bangui, kam přijíždím večer. V komunitě se setkávám s Giovanni Grossi Bianchi, italským architektem, s nímž už dva roky pracujeme na projektu našeho kláštera poblíž Bangui. Tentokrát doufáme, že okolnosti budou příznivé a že se podaří projekt zrealizovat. Během dvou dnů uskutečníme řadu schůzek, diskusí, zaměřování v terénu. Mezitím jedna středoafrická společnost hledá na místě zdroj vody.

Vracím se do Bozoum s malým týmem pracovníků, protože potřebujeme nainstalovat anténu pro komunitní rádio „Hlas Koyale“. V současné době ho dokončujeme.

Mezitím zjišťujeme, že ve francouzském "Le Monde" zveřejnili příběh o divokém vykořisťování zlata v Bozoum čínskými společnostmi, jehož autorem je Cyril Bensimon. Pokud vás zajímá, odkaz je zde: https://www.lemonde.fr/afrique/article/2019/09/25/en-centrafrique-le-combat-d-un-pretre-italien-contre-les-mines-d-or-chinoises_6013048_3212.html

I catechisti della Parrocchia di Bozoum
les catéchistes de la Paroisse de Bozoum



Il rabodmante
le sourcier




Scuola materna
école  maternelle

Smontaggio della vecchia antenna
Démontage de l'antenne

la tribuna per le autorità, dono cinese a Bozoum (invece delle scuole e dispensari promessi)
la tribne pour les autorités, don chinois, au lieu des écoles et dispensaires promis

Žádné komentáře:

Okomentovat