pátek 13. září 2019

Jsme téměř připraveni!




 Jsme téměř připraveni!
Do zahájení školy zbývá jen posledních pár dní. Ve Středoafrické republice máme letos naplánované oficiální zahájení školního roku na 16. září.
Odhodlání je veliké: probíhá úklid učeben, dělají se nějaké ty nové nátěry, drobné opravy. Všechno musí být pro více než 1 500 žáků a studentů připraveno, aby opět mohli vstoupit do svých tříd v našich mateřských, základních a středních školách a od pondělí zas mohli pokračovat.

V některých třídách realizujeme díky pomoci od české vlády nástěnné didaktické kresby. Tato pomůcka vede děti k tomu, aby si rozšiřovaly slovní zásobu, učily se klást otázky, mluvit, vysvětlovat, popisovat, vyprávět a počítat. Zároveň se také blíží obnova farních aktivit. Už několik týdnů máme u nás diecézního studenta ze semináře, který s námi stráví svou roční praxi. Svěřil jsem mu liturgickou formaci, na kterou se přihlásilo asi sedmdesát lidí z farnosti.

A k silnicím... podařilo se mi dostat se do Bouar, odkud teď píšu. Nyní, v plném období dešťů, se stává každý úspěšný přesun z místa na místa, každé cestování, doslova samostatnou událostí.


Formazione sulla liturgia
Formation sur la liturgie





Žádné komentáře:

Okomentovat