pátek 5. dubna 2019

Jdeme dál!






Jdeme dál!

Pokračujeme dál v putování postním obdobím. Jak se zintenzivňuje příprava katechumenů ke křtu, který se uskuteční o Velikonoční noci, farní společenství všechny doprovází modlitbami. Mezi modlitbami je jedna, která je pro nás všechny zvlášť vzácná. Je to křížová cesta, čili kráčení ve stopách Ježíšova umučení v rámci čtrnácti zastavení, při nichž rozjímáme o Muži bolesti.

V sobotu a v neděli pořádá farnost přípravu na další putování, které je tentokrát určené zvlášť mladým lidem. Konat se bude za dva týdny, půjde se pěšky a pouť bude dlouhá 48 km, cíl je ve vesnici Bahoyo.

A v pondělí odpoledne předáváme hodnocení za druhý trimestr studentům naší střední školy sv. Augustina. Mám velkou radost, protože jsem si všiml, jaké pokroky dělají zvlášť dívky. Hned v několika třídách mají právě dívky nejlepší výsledky. 

A jdeme dál! Bohužel pokračují dál také čínské společnosti, která dolují zlato v okolí Bozoum. Navzdory rozhodnutí ministra o tom, že práci mají zastavit, pokračují. Snad jen trochu utlumili svou činnost (buď pracují v noci nebo ve vzdálenějších místech). Není to výzva podpořit vydaný zákaz? Protestovat? Minulý pátek jsme slavili mši, při níž jsme si připomínali výročí smrti prvního prezidenta Středoafrické republiky (Barthélemy Bogandy). Při promluvě jsem zmínil velký problém divokého vykořisťování, drancování krajiny a rozkrádání přírodního bohatství čínskou společností. Mše se účastnil i prefekt, ale nijak na má slova nereagoval. Neměl by se spolupodílet na protestech...?

A příjemná zpráva na závěr pro naše francouzské přátele: Paolo Silvestro právě dokončuje francouzskou verzi knihy "Courage!" (Odvahu!), v níž jsou shromážděné texty tohoto blogu od roku 2012. V nadcházejících týdnech bude vytištěná.

Odvahu!

Via Crucis


Forum dei giovani
Forum des jeunes


la consegna delle pagelle
la remise des bulltins du 2è trimestre




la copertina della versione in francese di "Coraggio"
la couverture de l'édition en français

Žádné komentáře:

Okomentovat