pátek 28. prosince 2018

Vánoce podruhé a šťastný nový rok!




Vánoce podruhé a šťastný nový rok!

A Vánoce jsou tady, díky Bohu! Bylo to už tolik cítit ve vzduchu. V pátek odpoledne 21. prosince jsme uspořádali malou oslavu v centru pro sirotky, které se jmenuje "Duha". Kolem malé kolébky strávily děti a zvlášť malé holčičky šťastné chvíle s písněmi, hrály se scénky a dokonce došlo i na drobné dárky (jako třeba limonády, oříšky, sušenky, mýdla...).

V neděli 23. prosince jsme tu měli nečekanou návštěvu našeho diecézního biskupa Mirka, který s námi oslavil mši v 8:30 a pozval nás k prožití Vánoc, naplněných přítomností Boží a připomenutím si všech, kteří trpí v našem okolí i v celé Středoafrické republice. 

V pondělí večer, v den, kdy se všude začínají slavit vánoční mše... jsme také slavili, neměli jsme sice mši o půlnoci, ale už v 19 hodin (trochu z bezpečnostních důvodů, ale také kvůli zimě a trochu i proto, že se jedná o místní tradici). Přišlo veliké množství lidí. Vždycky znovu a znovu je velice emotivní slyšet, když ten veliký zástup přítomných „exploduje“ při Gloria, ale také pozorovat soustředěnost dospělých a dětí vůči tomu, co slavíme a žijeme.

V úterý ráno jsme se shromáždili na slavnostní mši v 8:30. Mnoho dětí přišlo a mělo v rukou panenky, vrtulníky, auta, píšťalky a trumpetky... Dnes jsou středem pozornosti!

Za pár dní ukončíme tento rok. Ten rok byl krásný, protože jde o dar od Boha, a to včetně únavy a různých těžkostí. Přeji vám všem šťastný rok 2019, protože i ten bude darem od Boha! Přijmeme ho z jeho rukou. Když se odevzdáme do jeho náruče, nebude ušetřeni všech bolestí a utrpení, ale on je ponese s námi neboť radosti a těžkosti se stanou součástí jednoho velkého Božího plánu lásky, který má Bůh pro každého z nás a pro celé lidstvo!





Festa di Natale al centro orfani Arc en ciel
Fete de Noel au Centre des Orphelins Arc en Ciel


P.Matteo






Messa di Natale
Messe de Noel


Un piccione verde
un pigeon




Žádné komentáře:

Okomentovat