pátek 21. prosince 2018

Radostné Vánoce!






Radostné Vánoce!

Tak už je všechno vánoční! Jak to tak bývá v závěru adventu, velká vánoční radost se najednou blíží velkou rychlostí. V letošním roce jsme převzali tradici novény a po dobu devíti dnů jsme se každé odpoledne scházeli v kostele ke chvíli modlitby a ztišení. Účast byla velká a doufám, že pomůže mně i mým farníkům k lepší připravenosti na vánoční událost, která proměnila dějiny světa. Modlete se za to, abychom také my proměnili svůj život!

Minulou neděli jsme slavili svátek sv. Jana od Kříže, jednak je to náš zakladatel a jednak patron jedné ze tří kaplí, které jsou zde v Bozoum. Mši předsedal diecézní kněz otec Firmin, který byl vysvěcen před dvěma měsíci, spolu s Flavienem a Martialem. Byl tam také otec David Sollami z naší Procury, která je zázemím misionářů v italském Arenzanu. Slavíme mši venku v přírodě, protože v kapli není dost místa. Přesto, že je velké vedro, přišlo mnoho lidí.

Měsíc prosinec znamená také ukončení prvního trimestru v našich školách a pro více než 1 800 dětí, které navštěvují naše školy tady v Bozoum, začátek vánočních prázdnin.

Loučím se s vámi vánočním přáním: "Každý rok o Vánocích poznáváme, že pravý "duch" tohoto výjimečného času není to, co máme, ale to, co jsme; každý z nás je ve skutečnosti Boží dítě a to je ten pravý a jediný zdroj vánoční radosti; to je to, co dělá každé Vánoce "šťastné".

Radostné Vánoce a šťastný nový rok 2019 vám přeji z Bozoum







Riunione trimestrale dei Professori del St.Augustin
Réunion du 1er trimestre des enseignants du Lycée St.Augustin




Žádné komentáře:

Okomentovat