pátek 10. srpna 2018

Workin'Bozoum





Workin'Bozoum

Bozoum je město, ve kterém se pilně pracuje. Během období, které teď máme, čili v polovině období dešťů, tráví lidé spoustu času, někdy i několik dní v polích, aby se starali o úrodu a pěstovali kukuřici, proso, maniok, arašídy, sezam, rýži...

Abychom pomohli mladým lidem, zejména našim studentům ze střední školy Sv. Augustina, kteří právě složili maturitu, zorganizovali jsme dvoutýdenní intenzivní kurz v účetnictví. Na programu je také řízení lidských zdrojů, sepisování projektů, IT a další předměty. Jedná se o to, aby byli dobře připraveni třeba na založení malého podniku a mohli se začít připravovat na budoucnost.

Pod tímto zorným úhlem jsme se rozhodli vytvořit „Workin'Bozoum“: projekt na podporu mladých lidí, aby mohli začít své vlastní malé a střední podnikání (v oblasti zemědělství, služeb, obchodu atd.) a aby si uměli najít cestu k získání malých úvěrů. Vytvoříme tím platformu pro ty, kteří hledají a nebo nabízejí práci a příležitosti pro obchod a směnu.

V těchto dnech k nám dorazil z Itálie kontejner, který každoročně připravuje v Arenzanu naše Prokura a který přiváží nejpotřebnější materiál. Díky práci P. Anastasia, P. Davida, P. Paola a týmu Prokury (Aurelia, Paolo, Domenico, Beppe, italské alpské stáže Alpini a mnoho dalších lidí dobré vůle s velkým srdcem) můžeme získat věci pro základní spotřebu, ale také některé speciální dary. Mimo jiné dorazila velká tiskárna, kterou financovala jedna italská společnost. S tou budeme moci tisknout skripta pro naši střední školu (která jsou jinak nedostupná). Pro nemocnici v Bozoum dorazil ultrazvukový přístroj. Nahradí staré zařízení, které darovala před patnácti lety česká nezisková organizace Siriri. A v zásilce je také osivo rýže, které nám poslal přítel Daniele Borando, abychom tak zlepšili a zušlechtili místní odrůdu.

A novinka na závěr: Dnes ráno, ve čtvrtek 9. srpna, dorazila konečně do Italie Suzanne, Hyppolitova maminka. Odjel z Bozoum do Itálie před pěti lety po ochrnutí dolních končetin a po dalších komplikacích. Po dlouhých pěti letech mohla znovu obejmout svého syna!



L'adorazione Eucaristica del lunedì pomeriggio
L'adoration Euucharistique du Lundi après midi



La nuova stampante Risograph



Gauthier

La formazione

Il logo di Workin'Bozoum           ©PaoloSilvestro
Le logo de Workin'Bozoum           ©PaoloSilvestro

Maman Suzanne, Hyppolite e Fr Régis






Žádné komentáře:

Okomentovat