sobota 28. července 2018

Práce pokračuje dál



Práce pokračuje dál
V sobotu 21. července jsem opustil kamerunské spolubratry v Yaoundé. Na letiště do Douala jsem odjel autobusem a v neděli před polednem odlétám do Bangui, kam dorazím ve 14 hodin. Zde v našem klášteře Carmel začíná v těchto dnech týdenní školení pro naše mladé studenty. Je jich kolem čtyřiceti, jsou to jak nováčci, tak postulanti z celé Středoafrické republiky a Kamerunu. Provází je francouzský kněz P. Luc Marie. Pomáhá jim pochopit hloubku života a poselství velké karmelitánské světice sv. Alžběty od Trojice. Je úžasné pozorovat tolik mladých lidí, slyšet je zpívat, modlit se, vidět je sportovat a studovat. Je v nich tolik naděje a zároveň potřebují hodně modliteb! 

V pondělí ráno opouštím Bangui a cestuji s jednou misionářkou, učitelkou Marií Cottone z Katalánska. Přijela navštívit Středoafrickou republiku - misijní oblast, kterou velmi miluje. Společně se svou rodinou nás už mnoho let podporuje. Ve 13:30 jsme v Baoro a pokračujeme do Bouar, kde navštívím jednoho z našich chlapců v nemocnici Maigaro. A v 19 hodin konečně přijíždíme do Bozoum!

Tady v Bozoum, máme rozpracovaných několik činností. Díky momentální přítomnosti a volné pracovní kapacitě Marca Mazzaliho nyní můžeme pokračovat v tom, co teď děláme v kostele. Jedná se o svaření a potom instalaci těžkého kovového nosníku (je 12 metrů dlouhý a téměř 1200 kilogramů těžký) pod stropní konstrukci, která se prohýbá. Práce máme stále dost a dost!






L'entrata del Monastero delle Carmelitane di Yaounde
l'entrée du Monastère des Carmélites de Yaounde




I nostri giovani carmelitani di Camerun e Centrafrica
les jeunes Carmes de Centrafrique et Caméroun



Maria Cottone & Co

Mario Mazzali al lavoro




Žádné komentáře:

Okomentovat