neděle 22. dubna 2018

Přelety, biřmování a kniha



Přelety, biřmování a kniha

Nějaký čas před Vánocemi jsem se staral o Isáka, chudého slepce, který se stal obětí autonehody. Mezinárodní Červený kříž zajistil jeho přepravu letadlem do Bangui, aby ho tam mohli operovat a vyléčit. Tento týden se konečně vrátil do Bozoum, je úplně ve formě a velmi šťastný!

Velkým tématem tohoto týdne je oslava biřmování: je to svátost, v níž chlapci, dívky, mladí lidé a dospělí obdrží dar Ducha Svatého, čímž se stvrzuje a prohlubuje všechno to, co přijali při křtu. Je to vlastně svátost křesťanské zralosti, která je činí živými svědky Boha.

Biřmování slavíme nejen v Bozoum, ale také v okolních vesnicích Bokaya, Boyele, Manga a ve městech Bouar, Paoua a Bocaranga.

Při této příležitosti k nám přijíždí biskup z Bouar, Mons. Mirek Gucwa. V sobotu bude slavit mši s udělováním svátosti biřmování v Bokaya, v neděli v Bozoum a v pondělí ráno v Manga a odpoledne v Boyele.

Je to milá příležitost setkat se s ním. Kromě bohoslužeb se s ním setkávají ještě neformálně studenti našich škol, když je otec biskup navštěvuje v úterý ráno před svým odjezdem.

A ta dvě překvapení?

Tady jsou:

1. V následujících týdnech vyjde tato kniha: "Odvahu, musíme bojovat, aby nám Bůh dopřál vítězství". Kniha shromažďuje texty, které jsem psal každý týden na tomto blogu od začátku do roku 2017. Díky přátelům, jejich velkorysosti a díky podpoře naší Procury (organizační zázemí pro misie) v Arenzanu bude kniha k dispozici už za pár dní...

2. Druhým překvapením je, že na konci týdne odjíždím na nějakou dobu do Itálie (do 29. května).


Isaac






Visita del Vescovo nel Lycée St.Augustin
Visite de l'Eveque au Lycée St.Augustin



Lettura davanti al Vescovo nella nostra scuola Bakandja
Un peu de lecture devant l'Eveque à l'école Bakandja






Žádné komentáře:

Okomentovat