neděle 28. ledna 2018

Zemědělský veletrh 2018 1. část




Zemědělský veletrh 2018 1. část

A jsme tu opět se zemědělským veletrhem v Bozoum. Již 14 let jsme zde s touto iniciativou, jedinou svého druhu v celé zemi: desítky malých družstev ze vzdálenosti až 220 km přivážejí své zemědělské produkty, vystavují je a prodávají.

Jedná se o třídenní veletrh výměn a prodeje. Je to slavnost hrdých zemědělců.

Zhruba tucet plně naložených kamiónů přiváží kukuřici, proso, fazole, arašídy, sezam, maso, rýži a vše, co produkují malá většinou rodinná družstva. Kamióny přijíždějí z Ngaundaye, Ndim, Bocaranga, Taley a dalších center, z okruhu 220 km, v nichž působí asi 180 družstev.

Při této příležitosti naše Charita (v letošním roce se spojila s italským sdružením Přátelé pro Středoafrickou republiku) pomáhá s organizací dopravy, s přípravou stánků, s přijímáním prodejců a vším, co podobná událost vyžaduje.

V průběhu let se veletrh rozrostl a stal se významnou událostí pro region a zemi. Je to jediný veletrh tohoto druhu!

Při této příležitosti se prezident Středoafrické republiky sám pozval, ale pak  sem kvůli jiným povinnostem poslal tři ministry (pro zemědělství, chov dobytka a mládež).

V letošním roce, vzhledem k rostoucímu objemu vystavovaných výrobků a prodeje, trvá veletrh celé tři dny. Dnes ráno, v pátek, proběhla prezentace. Zítra budeme pokračovat a pak zakončíme v sobotu oceněním nejlepších vystavujících družstev.

A pokračujeme, ruku v ruce s hrdými zemědělci!






Le varie tappe del riso
les différentes ètapes du riz









Žádné komentáře:

Okomentovat