čtvrtek 18. ledna 2018

Dnes o svatebčanech







Dnes o svatebčanech
V sobotu 13. ledna s velkou radostí slavíme krásnou svatbu, ženichem je Sylvester a nevěstou Valentine. On je ředitelem státního gymnázia a ona je učitelkou. Po krásném obřadu následuje veselá oslava, kterou do pozdních hodin provází dobré jídlo a pití, tanec a hudba.

V úterý vyrážím do Bouar, mám tam několik schůzek, při večerním návratu mě doprovází Paolo Silvestro. Jeho žena Chiara a další dvě nově příchozí dobrovolníce s námi nejeli, zůstávají na misii, protože jsou všechny trochu nemocné.

Přípravy kolem veletrhu nabírají na obrátkách. Zbývá nám už jen pár dní (termín je 26. - 28. leden) a je potřeba udělat ještě mnoho práce. V průběhu týdne navštívíme zeleninové zahrady, které jsou již velmi krásně připravené. 

Minulou neděli dorazil do Bangui stroj na výrobu cihel (Hydraform), máme už zorganizovanou partu schopných mužů, kteří se s ním učí pracovat. Také my jsme vyslali do Bangui naše dva zedníky, protože v budoucnu bychom i tady u nás rádi s tímto materiálem budovali školy a kaple. Práce probíhají dobře: za jediný den vyrobili  2.250 cihel. To jsou velmi dobré zprávy.

Zato špatnou zprávu máme ohledně našeho charitního auta, které mělo minulý týden nehodu. Dostaly se ke mně fotky: nehodě předcházelo to, že motor se zadřel, brzdy přestaly fungovat a auto jelo samovolně dál, dokud nespadlo z mostu do řeky, která tekla pod ním. Můžeme jen poděkovat, že nikdo (vůbec nikdo!) nebyl zraněn!





 .





 







Sr Annita, Ada, Anna, Sr Lydie, Gauthier, Chiara, sr Anne Marie, Jacques e Ada

i mattoni Hydraform

  






Žádné komentáře:

Okomentovat