sobota 1. října 2016

Máme poslední zářijový týden




Máme poslední zářijový týden 

Hurá a jdeme otevírat školy! Právě tento týden se děti vrácí do školy.
Zde na misii máme:
1. mateřská škola "St. Marthe" 150 dětí
2. základní škola "Isidore Bakanjia" asi 850 žáků
3. škola alfabetizace pro 70 starších chlapců a dívek
4. centrum pro výchovy žen "Kána" 30 dívek a žen
5. osmileté gymnázium - Lyceum "St. Augustin" 250 žáků

Tak tedy zahajujeme školní rok, který se může stát příležitostí a obohacením pro mnoho dětí, překypujících radostí a přicházejících ze všech stran!
V pondělí jsem ještě na misii, abych sledoval zahájení ve všech našich školách, dopoledne odjíždím do Bangui, abych doprovodil deset dobrovolníků z Prahy, kteří se vracejí domů po impozantním školení 150 učitelů. V Bangui se ubytujeme všichni v našem klášteře na Karmelu, v jeho těsné blízkosti je stále téměř 3 000 uprchlíků... Mimo jiné jsem tu objevil několik kakaových stromů... a dokonce auto z roku 1943, které stále funguje!

Ve středu se vracím do Bozoum. Práce na kostele i nadále pokračují dost intenzivně, a to i proto, že v neděli v něm už chceme oslavit svátek celé farnosti (je zasvěcená sv. Michaelovi). Ve čtvrtek a v pátek skauti a další hnutí přicházejí přiložit pomocnou ruku. V těchto dnech přechází přes Bozoum mnoho nevládních organizací prchajících z Bocaranga, vzdálené 125 km, kde je hrozí vážné nebezpečí ze strany ozbrojených gangů...

Ještě poslední věc... Chtěl bych připravit kalendář, který by měl být vytištěn a dán k dispozici těm, kteří si ho přejí... Vybírám některé z fotografií z blogu ... Pokud se chcete podílet na výběru, můžete se podívat zde: http://bozoum.org/it/la-missione/galleria/vota-la-foto a postupujte podle pokynů, pokud si chcete vybrat jednu nebo více fotografií, které si v kalendáři přejete.


Lycée St.Augustin

école Isidore Bakanjia



I volontari dell'ONG SIRIRI e la comnità del Carmel a Bangui

Cacao

un'auto del 1943...







Žádné komentáře:

Okomentovat