sobota 3. září 2016

Znovu kvetoucí orchideje



Znovu kvetoucí orchideje
Srpen je bohatý na déšť (cesta do Bangui je často nesjízdná, protože plná bláta ...), ale je to také krásný čas orchidejí. Alespoň v Bozoum! Přímo na ulici, která vede k misii, najdete v tomto měsíci mangovníky plné bílých orchidejí uspořádaných ve shlucích! Nejsou příliš nápadné, i když shluky květů visí dolů a jsou dlouhé mezi 30 a 40 cm. Ale jsou tam... A jejich skrytá a tichá krása mluví!
V mezičase pokračujeme na přestavbě kostela. Někteří zedníci spojují skleněné části vitráží. Je to velmi zdlouhavá a piplavá práce! Pak necháme cement ztvrdnout po dobu nejméně dvou týdnů a pokračuje se skládáním vitráží...
Ostatní zedníci staví stěny v horní části stavby, zatímco tesaři pokračují s umísťováním vazníků. Máme problém s tím, že chybí část dřeva (a není k sehnání ani v Bangui, hlavním městě ...), ale Prozřetelnost je na naší straně!
V neděli jsme na Pastorační radě diskutovali o tom, jak spojit oslavu znouotevření kostela s momentem katecheze o milosrdenství. Bude to v říjnu... a počítám, že dorazíte!












Žádné komentáře:

Okomentovat