neděle 18. září 2016

Stěhování, cestování a formace



Stěhování, cestování a formace
Kvůli pracím v kostele jsme se přesunuli na slavení nedělní mše do velkého sálu divadla. Je to dočasné řešení, které nám ovšem umožní ještě více se radovat z rozšířeného a obnoveného kostela...
V těchto dnech jsme začali připravovat 24 vitráže... a pomalu pokračujeme dál!
V pondělí jsem odjel do Bangui a vrátil jsem se ve středu ráno s velkou skupinou přátel z Čech, z Prahy a okolí. Jsou to dobrovolníci ze SIRIRI, nevládní organizace, která nás podporuje a pomáhá nám už mnoho let. Jsou to právě oni, kteří vytvořili projekt "Apprendre en jouant" (Učení hrou). Je to velmi zajímavý projekt, který poskytuje nový, více aktivní přístup k výuce a který pomáhá prvňáčkům přemýšlet a učit se a zároveň je baví. Vyučuje se v národním jazyce (Sango) namísto francouzštiny, a to jak čtení, tak psaní...
Po roce experimentování v naší základní škole a vzhledem k vynikajícím výsledkům, bychom rádi rozšířili naše zkušenosti dále. A tak jsme ve čtvrtek začali týdenní školení pro 150 učitelů z veřejných i soukromých škol v Bozoum a v dalších městech a obcích v našem regionu.
Poslední novinka: http://www.bozoum.org/
Je to myšlenka přítele Maurizia Urbani, který stránky představuje těmito slovy:
Jmenuji se Maurizio a jsem laik šíleně zamilovaný do Boha a jeho Matky. Snažím se pečlivě kultivovat moji malou duchovní zahrádku a mám velkou úctu k bližním, ať už jsou to katolíci (jako já), nebo patří k jiné víře nebo jsou ateisty.
Nemám předsudky vůči komukoli a přijímám dialog s každým, pokud zůstane v mezích slušnosti a slušného jazyka.
Mám velký zájem o dějiny církve, a také o řády a kongregace: od mnichů poustevníků po řeholníky kazatele, od kontemplativních řádů k misionářům.
Stránky bozoum.org byly vytvořeny s primárním záměrem podpořit činnost karmelitánských misionářů v Bozoum ve Středoafrické republice.
Kromě nejnovější zpráv "přejatých" přímo z oficiálního blogu otce Aurelia Gazzery "Bozoum živé", které přinášejí různé informace a fotogalerii, bozoum.org také obsahuje množství křesťanských hudebních skladeb, které jsou k dispozici ke stažení zdarma.
Pokud se vám některá z písní bude líbit a budete mít možnost přispět, tak prosíme o malý dar. Pokud uznáte za vhodné, tak stejně dobře přijímáme i příspěvek "v naturáliích", což pro křesťana znamená pomodlit se za Bozoum. "A tvůj Otec, který vidí i to, co je ve skrytosti, ti odplatí." (Mt 6,6)
Přeji vám všem dobrý a pokojný život.

la Messa nella sala Teatro
La Messe dans la Salle du Théatre










Žádné komentáře:

Okomentovat