sobota 6. srpna 2016

Mladí...







Mladí...
Středoafrická republika je mladá země, plná mladých lidí. Více než polovina populace je mladší 18 let!
Proto jsme velmi pozorně sledovali v těchto dnech Světové dny mládeže v Krakově. Pozvali jsme mladé lidi, dívky a chlapce, a spolu s nimi jsme uvažovali o milosrdenství: láska, kterou nás miluje Bůh Otec skrze svého Syna; láska, která nás nutí milovat a být milosrdenstvím pro ostatní.
Podařilo se nám také sdílet s mladými některé okamžiky ze Světových dnů mládeže v Krakově, a to díky francouzské televizi KTO. Takže jsme mohli vidět papežův přílet, setkání s mladým, křížovou cestu, vigílii v sobotu večer a velkou nedělní ranní mši.
Mladí sledovali přenosy velmi pozorně, protože tam byla i malá delegace z Středoafrické republiky (asi dvacet lidí), ale hlavně proto, že tam byl jeden mladý muž z Bozoum, Luther Yapelendji, který je zároveň vedoucím ministrantů! (Foto Gosia Kiedrowska)

Jinak - práce na rekonstrukci kostela dál pokračují: začínáme se zastřešováním sakristie a nové části kostela...

Ve středu odpoledne jsem odjel do Bouar. Máme teď období dešťů, a tak jsem musel kvůli stavu cest pozměnit plán. Namísto přímé trasy (100 km) jsem jel přes Bossemptele-Baoro (250 km) ...
Tam jsem se ve čtvrtek setkal s bratry, kteří pracují v Kamerunu, a s ostatními karmelitány, kteří pracují ve Středoafrické republice na formování mladých lidí. Formace je umožněna v semináři v Yole (jsou tam chlapci od konce základní školy až po střední školu), v klášteře St.Elie (noviciát), Karmel v Bangui (studenti filozofie) a v Yaoundé v Kamerunu (teologie). Je to dlouhá a obtížná práce, které Pán žehná: vyrostlo již několik spolubratři kněží Středoafričanů, kteří pracují na růstu církve a Karmelu ve Středoafrické republice.
V pátek ráno jsem se vrátil, a to přímou kratší silnicí... ze které se na některých místech stala řeka!

Jo, mládež!!!










il tetto della nuova sacrestia
la toiture de la sacrsite nouvelle





Žádné komentáře:

Okomentovat