neděle 24. ledna 2016

Veletrh v Bozoum 2016



Veletrh v Bozoum 2016
Jsou to téměř už dva měsíce, co pracujeme na přípravě veletrhu, organizujeme setkání se zástupci družstev a připravujeme celou událost. A je to tady: dnes ráno jsme veletrh v Bozoum zahájili!
Jedná se o ojedinělou akci v celé Středoafrické republice! Je tu přítomno 145 družstev, která dorazila téměř z celého regionu. Některá z nich přijela ze vzdálenosti až 220 km! Veletrh pořádá Charita s finanční podporou Cordaidu, což je Charita holandská. Téma je vždy stejné: hrdý zemědělec.
Vždy je to překvapení a radost vidět hrdost ve tvářích tolika mužů a žen, kteří vystavují a prodávají produkty své práce! Kvůli veletrhu organizujeme dopravu nákladními automobily a připravujeme stánky. Všichni pracují: někdo montuje stánky, jiný připravuje rozmístění stánků, další se stará o zahrady, někdo chystá ozvučení...
Dokonce i studenti našeho gymnázia St. Augustin vítají a přijímají účastníky a také jim radí.
V sobotu ráno jsme začali malým průvodem, několika proslovy a návštěvou stánků, které jsou krásné! Družstva vymyslela, jak nejlépe upozornit na výrobky. Použili krásné barvy a dokonce je tu i několik banánovníků a kávovníků! V odpoledních hodinách se vydáváme na návštěvu zahrad. Je to iniciativa, kterou jsme spustili, abychom podpořili pěstování ve městě a pomohli lidem vytvořit příležitost, jak obohatit stůl čerstvou zeleninou a vydělat nějaké peníze... 
Všude je možné vidět výraz hrdého rolníka: tváře, barvy, chutě, vůně a zvuky, které chtějí odměnit jinak tichou a namáhavou práci tisíce zemědělců. Je to také příležitost, aby byla představena pozitivní tvář zemědělství a aby se pomohlo lidem věřit v sebe a v práci na polích.





Il bacino con i pesci
un petit bassin avec les possons

Sr.Christine e lo stand dei bambini dell'Arc en Ciel








La Giuria al lavoro
le Jury au travail





Žádné komentáře:

Okomentovat