sobota 28. listopadu 2015

Cestování...




Cestování...
V neděli 22. listopadu je Slavnost Ježíše Krista Krále, která ukončí liturgický (církevní) rok. Je to svátek, který připomíná na prvním místě to, že Ježíše je Pánem života a dějin.
Jak už se stalo tradicí, tak jsme při této příležitosti slavili mši svatou na hoře Binon, což je kopec nad Bozoum.
Nás, kteří jsme vystoupali až na vrchol, bylo mnoho. Je tam socha Krista s rozpřaženýma rukama jako by chtěl obejmout město.
Odpoledne jsem odjel do Bouar, kde jsem se setkal s komunitou a účastnil se několika setkání, souvisejících s činností Charity a hnutí Spravedlnost a mír.
V pondělní večer přijíždím do Baoro, odkud nazítří ve 4:30 odjíždím. Je to poprvé, co jsem cestoval po této silnici, zablokované od konce září bandity a zločinci z antibalaka. Cesta je velmi klidná, i když potkávám během cesty ozbrojenou skupinu asi padesáti lidí, kteří plení kamion. Projížděl jsem také přes dva zátarasy. Ale projel jsem a pak pokračoval už dál bez větších problémů.
V Bangui jsou vidět plakáty, avizující přípravy na návštěvu papeže, který má dorazit v neděli 29. Situace je stále velmi napjatá, v některých čtvrtích se bojuje a někde manifestuje...
V úterý večer vítám Paola, Alessia a Marinu, kteří přijeli, aby nám pomáhali v Bozoum. Alessio začne s přípravou prací na rozšíření kostela v Bozoum...
Ve středu ráno odjíždíme v 5:30 a ve 12:30 jsme doma, přivítáni o. Enricem a o. Norbertem.
V odpoledních hodinách proběhne setkání v rámci přípravy na návštěvu papeže: z farnost v Bozoum vyrazíme v sobotu ráno s padesáti lidmi, abychom byli přítomni této historické události.
 













Žádné komentáře:

Okomentovat