neděle 20. září 2015

Kolik dní má týden?



Kolik dní má týden?V neděli jsme začali nový pastorační rok naší farnosti krásným slavením eucharistii. Různá hnutí naší farnosti (přes dvacet) byly ve svých stejnokrojích, které jsou v různých barvách a všichni se radovali ze setkání s Pánem a mnoha bratry a sestrami. Průvod s dary byla přehlídka krásných tanců a darů. Pravda je, že "Bůh miluje radostného dárce"!V pondělí mě zavolali, abych navštívil jednu starou ženu, Marguerite: řekli mi, že chce být pokřtěna. Jdu za ní. Bydlí sama, v malé chatrči, leží ma rohoži na zemi. Ptám se jí, proč chce křest. A ona s takovou jednoduchostí, zdravým rozumem a vírou, mi odpověděla: "Nzapa a bata mbi ape?" (Což znamená: "Což mě snad Bůh neopatruje a neprovází?")...Týden je velmi intenzivní! Nadále učitelé naší školy pokračují ve výcviku s Ludmilou a Vojtěchem z Prahy. 


(Pro verzi v češtině přidávám jeden z mailů, který Ludmila a Vojtěch dostávali pro povzbuzení od svých přátel, kteří se v České republice na přípravě programu kurzu s nimi podíleli. Spoluautor textů pro kurz a ředitel jedné školy jim píše: "Ahoj Lído a Vojto! Vím z vlastní zkušenosti, jak je těžké školit pedagogické sbory a jsem s vámi! Děláte to výborně! Diskuze o strategii výuky bych nechal na vedení školy s učiteli, váš úkol je do nich dostat co nejkreativnější metody! Což se vám očividně daří! Držím palec a užívejte si to. Je to nádherné poslání! Honza")

Pak také připravujeme slavnost farnosti, která letos připadá na neděli 20. 9. A mezitím musíme připravit rozvrhy a materiály pro školy. Tento rok jsme také začali s opravou některých učeben, aby byly hezčí a aby se zde děti lépe cítily. Takže malování, barvy, kresby ...Právě tento týden přišly výsledky maturit. Obecně platí, že výsledky jsou velmi špatné. V Bozoum, ve státní střední škole, prošlo maturitou jen 11 studentů z 59 (18%).Studenti naší školy Saint Augustin odvedli dobrou práci a získali krásné výsledky: prošlo 17 z 24 (71%) studentů a dalších sedm jsou "admissibles": to znamená, že si mohou opravit některé předměty a pak mají možnost získat maturitu. Žádný z žáků nepropadl.Je to skvělý výsledek. Jsou to kluci a holky, se kterými jsme začali pracovat v roce 2007/2008 s velkou odvahou a touhou nabídnout jim něco jiného. Teď přišeli k bráně dospělosti... a doufáme, že jejich studium může začít přinášet ovoce, pomoci svým rodinám, sobě samým i zemi, aby měla lepší budoucnost ...A nakonec ohlašuji nejnovější vydání časopisu Journal of Bozoum, "Saint Michel". Najdete jej zde:https://drive.google.com/file/d/0B8xHb5_hvSzRVml1M0phYU1VY00/view?usp=sharing








I primi alunni del St.Augustin, nel 2008: ieri in prima media, oggi "maturi"
les premiers élèves du St.Augustin en 2008. Ils étaient en 6è, aujourd'ui ils ont leur BAC

la festa per l'esame di Seconda Superiore
la fete pour le BEPC





Žádné komentáře:

Okomentovat