sobota 7. března 2015

Rýže, fazole a solární panely








Rýže, fazole a solární panely
Neděli v této postní době slavíme nejen mší, ale setkáváme se i s katechumeny, kteří budou pokřtěni na Velikonoce. Nyní probíhají poslední týdny této přípravy, a tak se po slavení mše scházíme na chvíli modlitby a reflexe.
Školy pokračují ve výuce, a také kurzy, které na Lyceu přednáší Paolo pokračují dále.
V pondělí začínáme distribuovat potraviny (fazole), které jsem koupil pro chudé a pro rodiny v nouzi. Pro ty je v současné době velmi náročné, aby měly děti dostatetek jídla. Mnoho těchto rodin je muslimských, prožívají obtíže kvůli uprchlým mužům, ale nouzi zakoušejí i starší a osamělí lidé. V průběhu veletrhu jsem koupil sto pytlů fazolí, takže v této době sucha, v němž zemědělských produktů není mnoho, můžeme pomoci potřebným lidem.
Dalším důvodem pomoci je i to, že  organizace, které rozdělují potraviny to často dělají nepravidelně. Také distribuují produkty, jako je rýže, a to je problém, protože tady v Bozoum lidé rýži produkují, ale nemůžou jí pak prodat, protože distribuovaná rýže se dostane na trh za nízké ceny...
V úterý a ve středu jsem šel do Bouaru, na setkání se spolubratry z našeho řádu, kteří žijí v Kamerunu, a se kterými spolupracujeme. Vzájemně si pomáháme při formaci mladých bratří:  někteří Kamerunci jsou v SAR, aby tu prožili rok noviciátu, dva Středoafričané jsou v Kamerunu kvůli studiu teologie.
V Bozoum konečně dokončujeme práce na instalaci solárních panelů, a to díky Mariovi, Mauriziovi a Paolovi, a dalším přátelům, kteří nám pomáhají z Itálie.
A jdeme dál do dalšího týdne!

A příští sobotu, 14. března, budu v Praze. Příležitost k setkání bude v 18
hodin v klášteře u Jezulátka, Karmelitská 9. Prosím, abyste případnou účast
dopředu nahlásili mailem
pavel.pola@siriri.org
 


Il riso degli Organismi "svenduto" sul mercato di Bozoum
Le riz distribué par les Organismes vendu sur le marché de Bozoum


A sant'Elia (Bouar) con i confratelli del Cameroun
à Saint Elie (Bouar) avec les frères du Cameroun (P.Marie Joseph et p.Dieudonné)



Paolo

Maurizio





Žádné komentáře:

Okomentovat