neděle 11. ledna 2015

Cesty




Chiesa di Santa Chiara, Cuneo



Cesty
Posledních pár dní v Itálii bylo velmi naplněných: setkání, loučení, oslavy. Nakonec v pondělí odjezd. Jsme čtyři: já, Enrico Massone (zedník, který jezdí do Středoafrické republiky od roku 1987 každý rok), Alessio (také zedník) a jedna sestra klariska, sestra Beatrice.
Několik zpoždění, některé nečekané události, ale na konec jsme dobře dorazili do Bangui do našeho kláštera Karmel, a to v úterý kolem 18.00.
Středa uběhne mezi několika zasedáními a setkáními. Nejkrásnější je s asi dvaceti mladými z UASCA (malá organizace, která sdružuje chlapce, kteří studovali v semináři v Yole (Bouar) kde jsem pracoval deset let).
Chtějí mě vidět, aby se dověděli něco o ceně za obranu lidských práv, kterou jsem dostal v Madridu. Využil jsem této příležitosti pro vyjádření podpory a povzbuzení, aby přemýšleli o možnostech a konkrétních akcích sloužících pro dobro země.
Ve čtvrtek ráno v 5:30 odjíždíme do Bozoum. Je to 400 km cesty, žádné velké překvapení se na cestě neděje (naštěstí). Jedeme přes Bossemptele, kde se setkáváme s Hyppolite, který je v nemocnici kvůli zlomenině a nějakým dalším problémům. Je mu docela dobře, a tak doufáme, že se zotaví brzy.
Asi v poledne jsme v Bozoum, a to právě ve chvíli, kdy žáci opustí školu: řeka malých dětí a starších chlapců a děvčat... a mnoho výkřiků: "Aurelio Aurelio Aurelio".
Na misii je otec Enrico a otec Norberto a také sestry.
Hned v odpoledních hodinách proběhne setkání kvůli přípravám na Zemědělský veletrh, který se bude konat 31. ledna a 1. února v Bozoum...
Enrico a Alessio se brzy dali do práce, protože je třeba upravit střechy skladu, aby se na ně daly umístit solární panely: velký projekt, který by měl umožnit, abychom měli elektřinu po 24 hodin a nemuseli už pouze v průběhu večerních hodin používat generátor...
Chystáme mnoho dalších stavebních prací, včetně úprav u školy, farnosti, ostatních budov, veletrhu... Takže: dobrou práci v Bozoum přejeme!



la mia parrocchia
ma Paroisse à Cuneo

Piazza Galimberti, Cuneo

Incontri dell'ultim'ora a Cuneo

Incontro con i giovani UASCA a Bangui



Hyppolite all'ospedale di Bossemptele


Enrico fotografa

Alessio e i primi contatti
les premiers contacts de Alessio

Inizo dei lavori a Bozoum
commencement des travaux à Bozoum

Žádné komentáře:

Okomentovat