sobota 22. listopadu 2014

Přímý přenos z Nairobi



Il Kilimanjaro


Přímý přenos z Nairobi
Zde je několik zpráv z Keni. Ve středu ráno - pořád spolu s o. Davide - jsme vyrazili z Dar es Salaamu do Nairobi. Zde nás přivítal mladý karmelitánský bratr z Keni, otec Steve. Čekáme na následující let, kterým přiletí otec Fryderick (Polák) a otec Jean Marie pocházející z Burundi; přilétají z Rwandy.
Projíždíme tu část Nairobi, kde žije mnoho lidí a kde najdete mnoho komerčních a průmyslových podniků, ale také velmi mnoho zeleně, alespoň v oblasti, kde jsme ubytováni, v Kareen. Zde je i klášter karmelitánů, stejně jako domů mnoha jiných komunit. Hned vedle je dům misionářů (Missionari della Consolata), kde jsem nečekaně navštívil otce Niccolu Fogliacco, rodáka z Madonna delle Grazie (poblíž mého rodného města - Cuneo, Piemont, Itálie). Povídali jsme si trochu a rozloučili v piemontském nářečí...
Jsem tady v Nairobi kvůli zasedání představených karmelitánů z frankofonních afrických zemí. Je tu tucet bratří z Konga, Kamerunu, Středoafrické republiky, Burkina Faso, Pobřeží slonoviny, Toga, Senegalu, Madagaskaru a z generálního domu v Římě.
Je příjemné setkat se a dozvědět se o jiných zemích a životních zkušenostech. Přes křehkou situaci mnoha těchto afrických zemí, je zde velmi silná touha přinést krásu evangelia a Karmelu.
Probíhají velmi živé a obohacující výměny zkušeností v oblasti vzdělávání a odborné přípravy mladých lidí, a řeší se i další problémy.
Na závěr jsme si vyšli na krátkou návštěvu do malého parku, kde žijí žirafy, přímo tady v této čtvrti!
Naplnilo nás mnoho naděje a silná touha pokračovat v práci, protože Afrika přes všechny problémy nadále roste a obohacuje svět a církev svými krásnými dary.
Zítra, v sobotu 22. listopadu, odjedu na sever: Paříž, pak Řím, a poté zůstanu několik týdnů v Itálii... Brzy na shledanou.


In riunione con i Padri Carmelitani dell'Africa Francofona e Madagascar





Il Centro dei Carmelitani Scalzi a Nairobi
Le Centre des carmes Déchaux à Nairobi







Žádné komentáře:

Okomentovat